Iers rundvlees is een stuk vlees met pit. Een fantastisch stuk rund met een overheerlijke smaak. Ruim 65 procent van de Ierse grond is in handen van boeren, waarvan de meeste veehouders. Ierland telt zo’n 6,7 miljoen runderen. Hun leefgebied kenmerkt zich door ruimte, rust, volop vers gras en, vanwege de afwezigheid van zware industrie, een schone lucht. De combinatie van vers gras, goed voor 80 procent van de voeding, en veel lichaamsbeweging, zorgt voor de verfijnde smaak van het Ierse rundvlees. Daarnaast zorgt het natte Ierse klimaat voor uitgestrekte groene weiden.

Slagerij de Bloois is trotse leverancier van een tweetal soorten Iers Rundvlees

Het gaat hierbij om het geweldig gemarmerde Blackmoran Angus en het Ierse Rundvlees van het merk Tara Meats. De runderen worden op een milieu- en diervriendelijke manier gefokt. Ook is welbekend dat gras gevoede dieren, die alle ruimte en vrijheid krijgen, uitstekend kwaliteitsrundvlees opleveren. Als erkenning voor dit natuurlijke proces kreeg onze Blackmoran Angus het Brio milieukeurmerk toegekend.

Proef de indrukwekkende smaak van Black Moran Angus. Een unieke combinatie van een uitermate mals en sappig stuk vlees met een mooie structuur.

Trots, koninklijk en zo zwart als inkt. Nooit tevoren is een ras zo inspirerend geweest. Van volksliederen tot poëzie, de goddelijke kwaliteit van de Aberdeen Angus heeft een plaats veroverd in de harten en gedachte van de fokkers en de echte rundkenners. Wij zijn trots op het feit dat Black Moran Angus van Foyle hier geen uitzondering op is.

Het Black Moran Angus vee is afkomstig van boerderijen waar de kwaliteit van het product te allen tijde gewaarborgd wordt. Al het vee is geboren en getogen in Ierland. Bovendien mogen de koeien alleen gedekt worden door een speciaal geselecteerde Aberdeen Angus stier. Deze criteria worden geraadpleegd in een online database, deze data worden constant gecontroleerd door een onafhankelijke organisatie die hierin gespecialiseerd is.

Bovendien worden de verschillende boerderijen regelmatig gecontroleerd door onafhankelijke ambtenaren en vinden er meerdere audits plaats om de kwaliteit te blijven waarborgen. Op deze manier garandeert men ook dat de documentatie altijd compleet en actueel is. Als onderdeel van dit verificatieproces worden er ook DNA testen uitgevoerd en kunnen de dieren worden geraadpleegd in een unieke database. Al deze aspecten zorgen voor een optimale traceerbaarheid.

Het 100% Ierse Rundvlees van het merk Tara Meats komt van Ierse ossen geselecteerd op kwaliteit en vetdekking. Ossen, van vleesrassen, die het grootste gedeelte van het jaar buiten grazen en daarmee het kenmerkende smaakvolle en malse vlees geven dat u van Ierse runderen mag verwachten. De Ierse veehouderij is traditioneel en kleinschalig, de boeren houden doorgaans slechts dertig À veertig runderen. De dieren hebben volop ruimte en grazen minimaal acht maanden in de buitenlucht. De combinatie van uitgestrekte groene weiden, kalkrijke bodem, rust en het gematigde Ierse zeeklimaat zorgt voor de karakteristieke smaak. Met dit stukje vlees kunt u rekenen op smakelijk en mals rundvlees, natuurlijk geproduceerd.